Skriv dit bachelorprojekt, speciale, masterprojekt eller praktikopgave med en vejleder fra Institut for Folkesundhedsvidenskab
Undervisning og vejledning
På Center for Almen Medicin afholder vi flere kursusforløb på medicinstudiet. Derudover huser vi også de postgraduate uddannelser: Specialeuddannelsen i Almen Medicin (SPEAM) og Forskningstræningen.
Undervisning på universitet
Formålet med undervisningen er at give tidlig patientkontakt med introduktion til lægens rolle og funktion, læge-patientforholdet, helhedsperspektivet på sygdom og sundhed samt patientperspektivet på sygdom, dvs. patienternes opfattelse af sundhed og sygdom samt betydningen af det enkelte menneskes livsforløb. En vigtig del af undervisningen er egne samtaler med en patient.
Kursus i førstehjælp indeholder undervisning og træning i hjerte-lungeredning.
Undervisningen i almen medicin skal give studentens uddannelse en klinisk afrunding og et kendskab til almen praksis. Den studerende skal efter kurset kunne anvende tidligere indlært viden i mødet med den uvisiterede patient samt kende og kunne anvende den patientcentrede konsultationsproces.
Den studerende skal desuden lære at bruge ”konsultationsprocessen” som et kommunikativt redskab til diagnostik og behandling.
Kurset indeholder et ophold hos en almenpraktiserende læge (tutorlæge). Under opholdet skal den studerende optage nogle af sine konsultationer.
Forskningen ved Center for Almen Medicin er opdelt i forskningsgrupper og vi vejleder fortrinsvis i opgaver som har relation til forskningsgruppernes interesseområder.
Er du interesseret i at blive vejledt af en af vores forskere? Besøg vores forskningspræsentationer under menuen "Forskning" for at finde information om forskellige interesseområder og forskningsgruppeledere. Hvis du søger en vejleder ved Center for Almen Medicin, kan du kontakte den relevante forskningsgruppeleder for dit ønskede emne.
Hos Center for Almen Medicin på Københavns Universitet er ph.d.-uddannelsen centreret om at uddanne forskere inden for området almen medicin. Man skal som ph.d.-studerende deltage aktivt i forskningsmiljøet både internt i centeret og på Københavns Universitet, så vel som eksternt, foretage selvstændig forskning, samt opnå erfaring med viden og vidensformidling ved at gennemføre beslægtede, relevante kurser.
Efteruddannelse
I uddannelsen til speciallæge i almen medicin indgår et forskningstræningsmodul på i alt 20 dage, der består af en teoretisk del på 10 dage og en projektdel med et selvstændigt arbejde på 10 dage.
Forskningstræningsmodulet skal sammen med den kliniske uddannelse og den øvrige teoretiske uddannelse bibringe lægen kompetencer inden for akademikerrollen, som beskrevet i Målbeskrivelsen for speciallægeuddannelsen i almen medicin
Kursusleder: Frans Boch Waldorff
Kursussekretariat: forskningstraening@sund.ku.dk
Kurset har til formål at indføre kursisterne i den almen medicinske arbejdsmetode samt at give kursisterne indblik i praktiserende lægers faglige egenskaber, herunder værdier og holdninger, kliniske kompetencer og organisatoriske færdigheder.
Yderligere information om uddannelsen kan findes på Specialeuddannelsens egen hjemmeside: speam.dk
Teoretisk kursus af ca. 6 ugers varighed.
Kurset er fysisk placeret på Center for Sundhed og Samfund i bygning 33.
Kursusleder: Martin Ryt-Hansen
Kursussekretær: Angela Larsen